HCR Meisjes E9 - Roodborstjes

Verslagen

Wedstrijdverslagen

view:  full / summary

Roodborstjes winnen toernooi Rapid!!!!!!!

Posted by roodborstjes on June 6, 2011 at 12:55 PM Comments comments (0)

Op een warme, zeg maar heeeeeeeeeeel warme zaterdag togen onze kleine heldinnen voor het laatst samen naar het veld. Een toernooi op Rapid als seizoensafsluiting. Er werd een lekker schaduwrijk plekje gevonden waar de meiden zich in alle rust konden voorbereiden op de eerste wedstrijd. Dat was een eitje want na 25 minuten spelen was het 6-1 voor de Roodborstjes. Afkoelen en opmaken voor de wedstrijd tegen Made. Ondanks maatregelen van de scheidsrechter die het voor onze meiden moeilijker moesten maken werden er maar liefst 10 doelpunten gemaakt met nul tegen. De laatste wedstrijd was tegen gastvrouw Rapid. Ook deze wedstrijd werd gewonnen en wel met 4-1. De nummers 1 en 2 van de poule moesten voor de eindoverwinning strijden en wederom was Rapid de tegenstander. Deze keer werd het 3-0. Vier wedstrijden, 12 punten, 23 doelpunten voor en 2 tegen. Meiden grote klasse. Vergeet elkaar nooit!!!! En voor diegenen die vrijdag aanstaande nog een selectietraining hebben: heel veel succes! Jullie verdienen het allemaal om volgend jaar in een leuk en sterk team te spelen!!

Jongste Jeugddag

Posted by roodborstjes on May 28, 2011 at 11:46 AM Comments comments (0)

Het formele einde van het hockeyseizoen van de E-tjes is de Jongste Jeugddag. Hiermee is dan ook officieel een einde gekomen aan het gezamenlijk hockeyen van onze kleine heldinnen. Volgende jaar vliegen jullie allemaal uit naar een nieuw team in de tweedejaars E en gaan nieuwe hockeyvriendinnen erbij krijgen. Wij hopen alleen dat jullie de 'oude' roodborstjesvriendinnen niet uit het oog zullen verliezen.

Onze meiden trokken voor de Jongste Jeugddag (zonder de geblesseerde Alyssa) vol goede moed naar HDM waar vier wedstrijden moesten worden afgewerkt. De eerste wedstrijd tegen de meiden van Rijswijk was een makkie. Met Lara in de goal en goed veldspel werd het maar liefst 7-1 (drie keer Isis, twee keer Maud en ook twee keer Sophie). Daarna moest worden afgerekend met de meiden van Alecto. Met deze keer Maud in de goal was ook dit geen al te grote opgave: na door een slordigheidje met 1-0 op achterstand te zijn gekomen was het Lara die twee keer trefzeker was en Isis die met (weer) twee treffers de 4-1 eindstand op de borden bracht. Na de lunch wachtte een zwaardere opgave. Een goed keepende Puk kon niet voorkomen dat de gastvrouwen van HDM op 1-0 voorsprong kwamen, maar Isis was gelukkig ook deze wedstrijd bevlogen en tikte de 1-1 eindstand in. Onze meiden waren zichtbaar vermoeid en de kleine spiertjes begonnen pijn te doen. De laatste wedstrijd tegen Berkel en Rodenrijs was ook weer lastig. Met doelpuntendief Isis in de goal kwamen de meiden lastig in hun spel. Nadat Puk de score had geopend kwamen onze meiden door slecht uitverdedigen en onoplettendheid in de achterhoede op een 1-2 achterstand. Met een gouden wissel (Britt vering Maud als spits) kwam er meer druk en Britt maakte de belangrijke gelijkmaker. Nu kregen onze roodborstjes hun vleugeltjes terug en Puk maakte er nog twee zodat ook deze wedstrijd winnend kon worden afgesloten.

Meiden, jullie zijn in twee jaar allemaal enorm gegroeid en hebben een solide basis gelegd voor jullie verdere hockeyleven. Verlies elkaar niet uit het oog want de roodborstjes waren en zijn een begrip. Namens alle ouders heel veel dank voor jullie aanstekelijke plezier in het spel en met elkaar. Volgende week staat er gelukkig nog een toetje op het programma: het toernooi bij Rapid in Gorinchem, daarna valt definitief het doek (snik, snik)........... 


 

Uit tegen Spijkenisse ME5

Posted by roodborstjes on May 21, 2011 at 8:19 AM Comments comments (0)

De Roodborstjes hebben de laatste officiele wedstrijd met 2-3 gewonnen. Eigenlijk kunnen we het daar bij laten want een mooie wedstrijd was het niet. Maar er is toch nog wel meer te zeggen! Allereerst was Lieke met afstand de beste speelster. Als keepster heeft ze wel 20 of 30 reddingen verricht!! Echt grote klasse en zonder Lieke in de goal hadden onze meiden zeker verloren. Veder was het warm. heeeeeeeeeel erg warm en daar kunnen onze kleine heldinnen niet echt goed tegen. Het scoreverloop gas wel de gelijkwaardigheid van de wedstrijd weer. Na eerst op een 1-0 achterstand te staan, kwamen onze meiden via Lara op gelijke hoogte. Vlak voor rust kreeg Maud het op haar heupen: op eigen helft begon zij aan een solo waarbij ze een aantal tegenstanders passeerde om vervolgens hard de 1-2 in te slaan. Tien minuten na rust was het Spike City dat via een rommelige situatie gelijk maakte, maar met Puk en Maud achterin en Lieke in de goal zat het daarna achterin potdicht. Een paar minuten voor het eindsignaal wist Sophie een rebound van een schot van Lara voor de 2-3 overwinning in te tikken. Volgende week jongste jeugddag: meiden op tijd naar bed want deze wedstrijd werd wel gewonnen, maar was echt niet heel erg goed....   

Thuis tegen Barendrecht ME7

Posted by roodborstjes on May 14, 2011 at 5:14 AM Comments comments (2)

Alle ouders waren reuze benieuwd: Wat hadden de Roodborstjes opgestoken op het Bovenlanderkamp? De eerste vijf minuten waren veelbelovend maar toen werden onze kleine heldinnen in slaap gesust door de tegenstander. Er werd onvoldoende fel gespeeld en te weinig gecombineerd tegen de technisch sterke meiden uit Barendrecht. Mede door een paar goede reddingen van Britt in de goal was het bij rust nog maar 0-1. Na rust waren onze meiden feller en zetten ze meer druk, maar Barendrecht bleef loeren op de counter en al snel stond het 0-3 achter. Nu waren onze meiden echt wakker en het was Isis die de bal na een lange rush beheerst intikte: 1-3. Niet gek veel later was het Maud die een lange corner snel nam, Isis aanspeelde en Puk die intikte voor 2-3. Maar Barendrecht bleef overeind en maakte na een snelle counter 2-4. Wie dacht dat onze meiden nu waren gebroken had het mis: Maud maakte een lange rush langs de rechterkant en zette Isis in scoringspositie. Uiteraard faalde Isis niet. Wederom was het Barendrecht dat counterde en profiteerde van een slapende verdediging aan Rotterdamse zijde. Daarna was het Maud die met een hard geplaatst schot de stand op 4-5 zette. Nogmaals zetten onze meiden aan en er waren nog wat kansen, maar tot scoren kwam het niet. Meiden, deze wedstrijd had ook door jullie gewonnen kunnen worden. Tweede helft hebben jullie echt goed gespeeld. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen en wel tegen Spijkenisse. Hopelijk dat jullie dan twee helften kunnen vlammen!

Thuis tegen Rotterdam ME11

Posted by roodborstjes on April 23, 2011 at 7:00 AM Comments comments (0)

Wat nou weekeindje vrij? Als de roodborstjes kunnen hockeyen, dan doen ze dat ook! En dus werd de uitnodiging van de Parkieten om een oefenpotje te spelen gretig aanvaard. Met Frouke als invalster traden onze meiden op een warme dag aan. Al snel bleek dat onze meiden de afgelopen maanden goed waren geworden in combineren en al heel snel stond het 4-0 (drie keer Isis en een keer Sophie). Toen was er een korte rust om even wat te drinken en af te koelen maar na deze rust gingen de meiden gewoon door. Achterin zat het potdicht met Maud en Frouke en later met Lieke en Frouke. Voorin werd de diepte via de flanken mooi benut en voordat we het wisten stond het 7-0 (een keer Isis en twee keer Maud). Toen weer rust waar Frouke die echt heel goed speelde, werd geruild met Lotte. Maar ook Lotte deed het uitstekend en met Puk in de aanvalslinie (had daarvoor in de goal gestaan) was er nieuw gevaar. Met weer een goal van Isis en twee van Puk was de tien een feit. Namens de Parkieten deed Frouke nog wat terug. Eindstand 10-1 voor onze meiden. Meiden jullie waren feller en combineerden goed. Over een week hockeykamp en dan de laatste twee wedstrijden. Die zien we met vertrouwen tegemoet!

Uit tegen Ommoord ME3

Posted by roodborstjes on April 16, 2011 at 5:34 AM Comments comments (0)

Vijf weken geleden werd onverdiend gelijkgespeeld tegen Ommoord en dus hadden de Roodborstjes nog wat recht te zetten. Met Lara als zekere sluitpost in de goal en zonder een zieke Alyssa, begonnen onze meiden gretig aan de wedstrijd. De laatste paar weken was er steeds goed getraind op de passing en het positiespel en dat begint zo langzamerhand goed merkbaar te worden! Onze meiden waren oppermachtig en na 8 minuten was het Puk die na een lange rush zelf afmaakte: 1-0 voor onze meiden. Even later was het wederom Puk die na een mooie combinatie met Isis en Maud mooi afmaakte. Vijf minuten voor rust pikte Isis de bal op links op en maakte de 3-0 wat ook de ruststand was. Na rust was het Maud die een vrije slag van Ommoord opving, het 10-metergebied inliep en hard inschoot. In de zevende minuut nam Puk een vrije slag, Lieke passte door naar Maud en de 5-0 was een feit. Halverwege de tweede helft profiteerde Lieke, die een hele goede wedstrijd speelde van verwarring voor de vijandelijke goal: 6-0! In de achtiende minuut pikte Lieke een mislukt schot van Maud op en passte scherp op Isis die de eindstand op 7-0 zette. Meiden, echt heel goed gespeeld. Als jullie zo blijven passen en de flanken gebruiken, hebben we volgende week tegen Barendrecht een hele goede kans!!!  

Uit tegen Rapid ME4

Posted by roodborstjes on April 9, 2011 at 6:23 AM Comments comments (0)

Het was een prachtige lentedag en 7 roodborstjes (Sophie vierde haar verjaardag en was er niet bij) togen naar Gorinchem voor de uitwedstrijd tegen Rapid. Isis liet in de warming-up zien dat zij echt goed is in de goal, dus we begonnen met vertrouwen aan de wedstrijd. Onze meiden hadden van het begin af aan het beste van het spel en zetten veel druk op de goal van Rapid, maar mede door minder goed positiespel van Lara en Maud duurde het een hele poos voordat het eerste doelpunt viel. Pas in de 18e minuut was het Lara die een goed en snel genomen vrije slag goed afmaakte: 1-0. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft draaide het een stuk beter. Al in de tweede minuut van de tweede helft maakte Puk uit een rommelige situatie de 2-0. In de 10e minuut was er door paniek bij Rapid zelfs een eigen doelpunt nadat Lieke namens de roodborstjes de bal het laatste had aangeraakt. Even daarna was het Puk die goed doorging en de 4-0 maakte. Weer even later behield Puk vanaf links het overzicht en bracht Britt (jawel!) in stelling voor de 5-0. Zes minuten voor het einde was het Maud die na een mooie voorzet van Lieke de bal half-hoog inschoot en de eindstand op 6-0 bracht. Verdedigend zat het bij onze meiden goed dicht en echt gevaar voor een tegentreffer was er nauwelijks. Die ballen die gevaar zouden kunnen opleveren werden door Isis goed afgehandeld. MEiden, niet jullie best wedstrijd maar door jullie betere techniek en goede inzet een verdiende overwinning. Volgende week is er weer een serieuze tegenstander: beter positiespel en dezelfde inzet en dan komt ook dat goed! 

Thuis tegen Leonidas ME6

Posted by roodborstjes on April 2, 2011 at 4:53 AM Comments comments (0)

Vrijdag was hard getraind op het combinatiespel en dat was tijdens de wedstrijd goed te merken! Op een zonovergoten zaterdagochtend meldden de roodborstjes voor de stadsderby tegen Leonidas. Helaas moest Lara al snel ziek naar huis dus zeven roodborstjes namen het op tegen de blauwwitte tegenstander. Leonidas oogde in de beginfase solide en we wisten dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Maar na een kwartier met kansen aan beide kanten waren het onze meiden die de score opende: Isis flatste vanaf de rechterkant een voorzet van Maud hard in. Vijf minuten later liepen Isis en Puk elkaar hopeloos in de weg hetgeen leidde tot een frommelgoal die het laatst door Puk werd aangeraakt. Op slag van rust was het Maud die op het middenveld een bal oppikte, hard naar Puk passte die de 3-0 ruststand aantekende. Na rust gingen de meiden door waar ze waren gebleven. Nadat Britt even was uitgevallen wegens een bal op haar lip, waren het de gasten die in de 32e minuut profiteerden van enige twijfel in onze verdediging. Acht minuten later was het Isis die na aanvankelijk goed doorzetten van Puk een rush vanaf de middellijn goed afmaakte: 4-1. Weer iets later was het wederom Isis die een combinatie tussen Maud en Puk hard afmaakte. In de 47e minuut was het wederom Puk die met een harde pass Isis in stelling bracht. In de slotfase deed Leonidas wat terug door een slecht weggewerkte bal op te pikken en af te ronden.

Meiden, jullie hebben bij vlagen heel goed combinatiespel laten zien. Door jullie technische kwaliteiten zijn jullie dan ook direct gevaarlijk. Zet door!!!!! 

Thuis tegen Spijkenisse ME5

Posted by roodborstjes on March 26, 2011 at 8:03 AM Comments comments (0)

Na lange tijd weer eens een overtuigende overwinning!! Met Maud in de goal als goede sluitpost (een paar mooie reddingen) en Isis telkens op de juiste plek (maakte alle doelpunten) konden onze meiden relatief gemakkelijk de wedstrijd naar zich toetrekken. Vooral als er werd gecombineerd had de verdediging van Spijkenisse weinig in te brengen. Ook kwam Lieke vanuit de verdediging een aantal keren goed mee naar voren wat resulteerde in een man-meersituatie voor onze meiden. Maar de overwinning kwam vooral doordat onze meiden over de gehele linie feller waren dan de tegenstanders. Volgende week tegen Leonidas (weer thuis) en dan de goede lijn van de afgelopne weken doorzetten!!!!

Uit tegen Barendrecht ME7

Posted by roodborstjes on March 19, 2011 at 9:31 AM Comments comments (0)

Vroeg maar gemotiveerd om er iets moois van te maken, verzamelden onze meiden in Rotterdam. Na een voorspoedige reis kwamen we ruim op tijd aan op Barendrecht, waar de wedstrijd tegen Meisjes E7 van onze gastvrouwen op zich wachtte. Er werd druk ingeslagen en de meiden leken wakker. Het beginsignaal. Meteen bleek al dat we fors aan de bak moesten. Barendrecht beschikte over een aantal stick- en balvaste meiden. De Roodborstjes stonden onder druk en al snel viel de 1-0 voor de tegenstander. Mede door voortreffelijk keeperswerk van Puk, bleef de schade in de eerste helft beperkt tot deze score. Aan het einde van de eerste helft begonnen onze vogeltjes langzamerhand een veldoverwicht te krijgen, hetgeen resulteerde in een aantal kansen. Een doelpunt van Britt werd afgekeurd omdat de bal gevaarlijk hoog zou zijn ingeslagen. De tweede helft en onze meiden gingen door waar zij gebleven waren: druk zetten op de Barendrechtse goal. Lieke stond op de goede plaats en maakte de 1-1 en even later maakte Isis na een mooie combinatie zelfs de 1-2. Dat was echt een mooie aanval waar goed werd overgetikt!! Barendrecht was nu wakker geworden en benutte de twijfelende defensie van onze meiden. Relatief gemakkelijk maakten zij er snel drie achter elkaar. Eindstand 2-4 wat jammer was, maar niet geheel onterecht. Meiden, kop op, jullie hebben bij vlagen goed hockey laten zien en het bleef de hele tijd spannend. Slag van de dag was de backhandflats voorzet vanaf links door Maud die iedereen verraste, helaas ook onze eigen aanvallers!!! 


Rss_feed